Bedrijfscoaching

 

organisatiecoach

Wat is bedrijfscoaching

Er is sprake van bedrijfscoaching wanneer het coachtraject plaatsvindt binnen een zakelijke context. Steeds meer managers en medewerkers maken gebruik van een coach wanneer ze tegen zaken aanlopen of zich willen ontwikkelen als mens en/of als professional. De coachvraag is veelal werk- of carrièregericht.

Een opvallend verschil tussen bedrijfscoaching en andere vormen van coaching is de driehoeksverhouding die bestaat tussen de coach, de opdrachtgever en de cliënt. Het coachtraject wordt bij bedrijfscoaching dan ook niet door de klant zelf, maar door de opdrachtgever of werkgever betaald.

Als coach richt ik me bij bedrijven op individuele coaching, waarbij het accent ligt op preventieve gezondheidszorg. Ik ben ervan overtuigd dat het voorkomen van uitval door psychische klachten, begint op het werk en niet bij de therapeut. Hierdoor kan ziekteverzuim al in een vroeg stadium worden beperkt en zelfs worden voorkomen.

Ik kan een waardevolle bijdrage leveren aan de geestelijke vitaliteit, het werkgeluk en de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Ik zet graag mijn kennis en ervaring als coach in om mensen te ondersteunen die op het punt staan (langdurig) uit te vallen omdat ze ergens zijn vastgelopen in hun werk of privé.

Naast voeding en beweging is zelfkennis en goed kunnen omgaan met gedachten, overtuigingen en emoties onmisbaar voor een gezond leven. Hier ligt de sleutel tot succes. Gezonde, gemotiveerde mensen zijn pro actiever, creatiever, minder ziek, zijn gelukkiger en dus productiever. Welke ondernemer wil dat nou niet?

Offerte aanvragen of meer informatie? info@112coaching.nl

Liesbeth Schippers Counselling&Coaching